ALLT OM MALLNUMMER

Den här sidan kommer att ge dig god insikt för att förstå varför det är kritiskt att vi får mallnr. eller
annan identifierare från kunden för att kunna leverera rätt kapell

Vad är mallnummer?

Mallnumret är det historiskt traditionella sättet att identifiera formen på en kapell. Mallnr. är vanligtvis sexsiffrigt och berättar vilket datum mallen skapades för den aktuella båten. Det betyder att ett mallnummer enbart är identifierande i samband med båtmodell och märke.

Mallnr.-etiketten sitter vanligtvis under bakrutan eller vid delningen.

På senare tid har man börjat använda andra märkningsmetoder som artikel- eller produktionsordernr. Vad är dessa?

Artikelnummer

Artikelnr. är kort sagt en unik identifierare för produkten i vårt system. Den talar endast om vilken form, märke, och båtmodell kapell tillhör, men t.ex. inte nödvändigtvis färg och material.

Produktionsordernummer

Alla våra kapell har under de senaste 10 åren markerats med produktionsordernr. Detta nummer är kopplat till beställningen av kapellet och berättar följande:

 • Kundinformation och detaljer från den ursprungliga beställningen
 • Artikel- och mallnr.
 • Material och färger
 • Andra anpassningar som kan ha gjorts.

I korthet

För att kunna producera rätt kapell till kund behöver vi minst veta:

 • Båtmärke
 • Modell
 • Mallnummer

Dessa kommer att ge oss tillräcklig information för att se om vi har mallen i vårt arkiv. Tillsammans med kunden hittar vi sedan duktyp och färg. 

Men alfa och omega är om vi får produktionsordernummer från kapellet. Detta kommer att låta oss återskapa kapellet med 100% noggrannhet precis som det producerades förra gången.

När du har hittat mallnumret, kan du beställa ny båtkapell här.


POPULÄRA MODELLER FRÅN RANA

 1. Rana 530 HT std Kapell
  Rana 530 HT std Kapell
  11 457,50 kr
 2. Rana 530 HT Lux Kapell
  Rana 530 HT Lux Kapell
  11 461,25 kr
 3. Rana 530 DC std Kapell
  Rana 530 DC std Kapell
  16 442,50 kr
 4. Rana 530 DC Lux Kapell
  Rana 530 DC Lux Kapell
  15 267,50 kr

Långa traditioner och generationer med expertis

Rana båtar kommer från Hemnesberget vid Ranafjorden. Från början var det träbåtar och fiskarnas behov som stod i fokus, men idag fokuseras det på fritidsbåtar. Båtarna har genom åren behövt uthärda mycket och hårt väder längs Nordlandskusten, och har genom generationer anpassat och utvecklat sig för dessa förhållanden. Så småningom tog fritidsbåtarna över, och den första Rana-båten i plast producerades i början på 1960-talet.
 

 

Över 100,000 sålda båtar i Norge och utomlands

Rana 530 och Rana 17 är kanske en av Norges mest sålda båtar i sin klass. Båtarna är klassiker som har älskats av norrmän sedan 70-talet. Dessa båtar har gott om utrymme för dem du kanske vill ha med dig på en tur. Kalesjerna har flera stora fönsterytor som släpper in mycket ljus. 
 

 

Vi producerar enligt standardmallar

En bra kapell kan vara alfa och omega för din båt. Vi producerar båtkapell för de flesta fritidsbåtar, och har en stor databas med mallnummer så att kapellet passar just din båt perfekt. Våra kapell tillverkas med TradTex- eller LighTex-duk som tål norskt och nordiskt klimat väl. Kom ihåg att korrekt underhåll är viktigt, och om du följer detta kommer kapellet att hålla i många år innan du behöver byta ut det. Kapell kan beställas hos oss året runt, men det är hektiskt och ibland längre väntetid vid vissa perioder än andra. Vi erbjuder det mesta inom båtkapell, hamnkapell, konsolöverdrag, båtstolar, båtkuddar och båtmadrasser.